Obsah kurzu Příprava kávy

TEORETICKÁ ČÁST

Příprava espressa a cappuccina dle Italského standardu

  • Jak připravit lahodné espresso
  • Parametry dokonale připraveného espressa
  • Jak důkladně našlehat "mikropěnu"
  • Latte art neboli "malování" mlékem

Kávové zrno

  • Jak nakupovat a podle čeho vybírat kvalitní kávu
  • Víte, jak vypadá a voní zelená káva

Pražení kávy

  • Ukázka pražení kávy na malé pražicce

Kávovary a přístroje na šlehání mléčné pěny

  • Pákové přístroje vs. automatické
  • Rady a tipy jak vybrat spolehlivý přístroj pro svou potřebu

Mlýnek na kávu a nádobí

  • Proč je mlýnek tak důležitý
  • Nastavení mlýnku a jeho čistota
  • Rady a tipy jak vybrat vhodný mlýnek pro svou domácnost
  • Jaké velikosti šálků volit na espresso či cappuccino

PRAKTICKÁ ČÁST

  • Připravíme několik profi stanovišť s vyškolenými baristy, kteří budou vašimi osobními mentory a lektory.
  • Na každém stanovišti máme k dispozici kvalitní kávovar, vhodné nádobí a speciální konvičky na šlehání mléka, tedy vše podstatné pro přípravu perfektního espressa či cappuccina.
  • Sami si vyzkoušíte přichystat espresso a cappuccino jak na profesionálním kávovaru, tak i na domácím pákovém přístroji.

CENA KURZU

2.990,- Kč vč. DPH/osobu

Délka kurzu
Předpokládaná délka kurzu je 3 - 4 hodiny. Přizpůsobíme ji dle časových potřeb účastníků.

Místo konání
V kavárně Laura Coffee na ulici Horní 1492/55 v Ostravě-Hrabůvce, v 1. patře obch. komplexu Hlubiňák.

Čas konání
V čase od 17.30 do cca 21.00 hod., dle potřeb a zájmů účastníků kurzu. Je vhodné dorazit již v 17.15 hod.

Datum kurzu
Kontaktujte nás pro aktuálně vypsané termíny u Jakuba Radiměřského na e-mailu jakub.r@lauracoffee.cz